2013. május 3., péntek

update - mely szavakat szar használat közben megtanulni II.

Einkehren = beleütközni (autómba egy másik autóval, hajnalban, ittasan...)

Nemsokára tájékoztatást tudok adni arról, hogy Németországban hogy működik a biztosítás.

Eddig a rendőrségről csak annyit, hogy a szélvédőmön várt egy cetli, rajta a rendőrség számával, amit felhívhattam, és bediktálták a károkozó adatait, hogy hívjam a biztosítóját.
Mivel közöltem, hogy a kocsim még járóképes, de olyan szögben áll benne egy másik, hogy nem tudok tőle kiállni, küldtek rohamosztagot, és egy kevéssé jóképű, ám annál szívélyesebb rendőrbácsi szép ügyesen kiállt nekem a kocsival, majd udvariasan lesöpörte a csomagtartóm földi maradványairól a másik autóhátsó ablakának földi maradványait. Tanulság annyi, hogy két gyerekkel már nem a szempilla-rebegtetés és a mellbedobás viszi rá az idegen férfiakat arra, hogy segítsenek, hanem a csapzott-elkínzott és/vagy kétségbeesett arckifejezés, ami akkor a leghatékonyabb, ha legalább egy gyerek ezalatt üvölt és/vagy rosszalkodik.

Annak, aki tartana attól, hogy idegen rendszámú kocsival jár Németországban, üzenem, hogy még e körülmények között sem kérdezett rá senki arra, hogy mióta használom itt a kocsit, vagy fizetek-e itt utána adót (igen, feleslegesen). Hála istennek eszükbe sem jutott rákeresni a rendszerben arra, hogy be van-e jelentve a kocsi Németországba, mert akkor képesek lettek volna hajnali fél ötkor áthívni minket a helyszíneléshez, így meg kényelmesen a másik oldalunkra fordulhattunk.

Az már csak egy költői kérdés, hogy hogy ad a férjem elsőbbséget a sokkal féltve őrzöttebb körülmények közül kényelmesen kiguruló férfijárgánnyal, ha nem néz balra, amikor kikanyarodik, ha meg balra néz, akkor hogy nem tűnik fel, hogy közel-s távol két kocsi parkol csak, egymásban.

Simikém kicsit megszeppent, így azzal vígasztaltam (nyilván csak őt), hogy nem is javíttatjuk meg a kocsit (ami tört már elől, hátul, karambolozott már ámokfutásnak eredt bevásárlókocsival, sőt, az ominózus augusztus 20-ai viharban lecsapott rá egy jókora faág is), hanem kérünk a papától egy újat (a papa nálunk az apuka, tehát nem a nagypapát akarjuk megpumpolni, bár mindkettőnknek - Siminek is, nekem is - teljesen mindegy). Én egy tűzpiros Twingóban gondolkodtam, de Simikének felcsillant a szeme, és azonnal vágta rá: "Jó, egy Ferrarit!"

A Verdák 2-ből Francseszkó Verdászkó a kedvence, és kiejtését is így képzeljétek: Ferrrrráárit!

Felőlem...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése