2013. június 16., vasárnap

főzés konyha nélkül - recept


Nem jött még meg a konyhánk. Németországban flottul mennek a dolgok, ez alól a mi konyhánk megrendelése a kivétel. Hat hete rendeltük meg és előlegeztük meg. Már egy hetet itt töltöttünk, konkrét időpontot még nem tudunk, de legalább még egy hetet várunk rá.

Enni azért kell.

Így előrelátóan kölcsönkértem egy "hot pant". Igazából nem az, hanem a televíziós edény német másolata, kicsit szélesebb és laposabb. A lényeg az, hogy közvetlenül be kell dugni az áramban, és így készül el magában a tálban sz étel. Nem forrósodik át, így tálalni is lehet belőle közvetlenül.

Miután megdebütáltattuk egy fúziós rántottával (magyar tojás, magyar szalonna, német paprika, német virsli, német hagyma), amit mesésnek találtunk, tovább merészkedtünk.

Egy kg krumplit meghámoztunk és kisebb kockákra vágtunk. Ezt fél dl olajon elkezdtük pirítani. Amikor kis színt kapott hat szelet, kevés olajban, sóval, borssal és fűszerpaprikával pácolt karajt tettünk az edénybe, és megpirítottuk, míg ez is színt kapott. Sóztuk, kevés fokhagymát, egy fej karikára vágott vöröshagymát és úgy fél dl vizet adtunk hozzá, és lefedve pároltuk 15-20 percig. Amikor a levét elfőtte, még jól lepirítottuk az egészet.

Uborkasalátával fogyasztottuk.

Mivel emlékeztetett a brassóira, de mégsem az, "landszhútinak" neveztük el.
Lehet, hogy ilyet akkor is eszünk majd, ha már lesz konyhánk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése