2013. augusztus 20., kedd

Gépkocsi ügyintézés

1. nap: Annuska autója tönkremegy.
2. nap: Annuska kinéz egy leselejtezés előtt álló, de még épp motorral guruló autót.
3. nap: Annuska és a régi tulaj aláírja az adásvételi szerződést (netről letöltött, mindegy milyen, nincs szabvány, a Ptk/Btk egyébként is tiltja), Annuska átveszi az autót (amiről a tulaj leszedi a rendszámot, mert viszi tovább a következő autójához).
Annuska interneten biztosítást köt a kocsira, így kap egy kódot, amivel a nevére írathatja az autót. (Amíg nem igazolja valaki, hogy van kötelező felelősségbiztosítása, nem írják a nevére az autót. Megveheti, beállíthatja a garázsba, de nem közlekedhet vele.)
4. nap: Annuska gépkocsi adásvételi szerződéssel, a kocsi papírjaival,  egy személyivel és a kóddal becsattog a "Zulassungstellére".
Húz egy sorszámot a tök üres váróban, leül, majd a következő percben szólítják a sorszámát. 1 perc.
Bemegy a 11-es szobába, elmondja mit akar, átadja az iratokat, választ rendszámot. 2 perc
Elmegy a kasszához befizetni az eljárás díját (kártyával). 1 perc
Átsétál a kasszával szemben lévő szobába a rendszámért (ott állnak már a pultnál, Annuska diszkréten megáll az ajtóban, de ebben a pillanatban előkerül egy második ügyintéző, aki azonnal elkezdi legyártani a kiválasztott rendszámot. Rendszám elkészül, Annuska fizet. 3 perc.
Kész rendszámmal vissza az első kisasszonyhoz, aki felragasztja a matricákat a rendszámra, és sok boldogságot kíván az új autóhoz. 1 perc.
Összesen 8 perc.
Új rendszám felrak, autózás megindul.
5-8. nap: az illetékesek leszlopálják a bankszámláról a biztosítási díjat és az éves adót.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése